Ulcer Varicos – Motive ale Aparitiei

Ulcer varicos este denumirea data de specialisti acelei afectiuni care rezulta in urma eczemei varicoase.

Evolutia pentru ulcer varicos

In primul rand, pentru a intelege ce este acela un ulcer varicos, trebuie sa stiti ce sunt varicele. Varice sunt acele vase de sange superficiale de pe membrele inferioare, de pe gambe si coapse, care se inflameaza si devin rasucite si colorate din cauza presiunii suplimentare aplicata asupra lor si a fluxului sanguin precar din acestea. Varicele sunt o afectiune relativ inofensiva, dar daca aceasta ramane netratata, complicatiile pot aparea si pot pune in pericol viata celor afectati. Aceste varice netratate duc la aparitia eczemelor varicoase, iar eczemele duc la ulcer varicos (detalii aici).

Egzemele varicoase sunt in general simple iritatii ale pielii aflate deasupra varicelor, aceastea facandu-si aparitia din cauza circulatiei periferice precare din acele zone. Daca nu li se acorda atentia necesara, aceste simple iritatii, ce poarta si denumirea de dermatite de staza, se pot transforma in ulcer varicos, o afectiune destul de severa, mai ales pentru persoanele trecute de varsta a doua.
Asadar, daca simtiti ca varicele dvs au scapat de sub control, daca observati iritatii raspandite in zonele afectate de varice, pe gambe si coapse, vizitati imediat un medic pentru a impiedica aceasta afectiune sa ajunga la nivelul de ulcer varicos.

Cauze principale si tratamente pentru ulcer varicos

Cum sa specificat si in randurile anterioare, acest ulcer varicos este cauzat de netratarea unei eczeme varicoase evoluate. In cazul eczemelor varicoase, pielea este foarte fragila si foarte nesanatoasa, iar in cazurile extreme, petice din aceasta incep sa se desprinda lasand in urma rani destul de dureroase, cunoscute si sub denumirea de ulceratii.
Asadar, daca observati ca pielea de pe picioarele dumneavoastra incepe sa se desprinda fara nici un efort, este foarte posibil sa suferiti de ulcer varicos.
In acest caz, daca primele rani cauzate de ulcer varicos nu sunt tratate la timp, ele se pot mari, se pot adanci, si pot deveni foarte severe, prezentand un risc foarte mare de infectare si de aparitie a altor complicatii nedorite. Scurgerile care pot aparea in cazul acestor rani cauzate de ulcer varicos pot atrage foarte multe bacterii care sa produca diverse infectii sau inflamatii greu de tratat. Tratamentele pentru ulcer varicos includ in cele mai multe cazuri anumite creme antibacteriene, cat si administrarea de antibiotice in cazurile mai complicate de ulcer variocos.