Ulcerul Varicos este o afectiune desul de severa care apare in randul persoanelor in varsta care au suferit de varice si care au intarziat tratarea acesteia.

Ce este acest ulcer varicos mai exact?

Un ulcer de piele, asa cum este si acest ulcer varicos, consta pur si simplu in pierderea unor bucati de piele, bucati care se descuameaza din cauza varicelor netratate care se transforma in plagi cronice.
[tip]Exista multe cauze pentru ulcer varicos. In cazul persoanelor afectate de varice, acest ulcer varicos este cauzat de venele aflate sub ulceratii.[/tip]

Venele dvs. sunt putin mai mari decat cele normale. Aceste vene sunt numite vene varicoase, si sunt vene superficiale, care se gasesc imediat sub suprafata pielii. Problema cu venele dvs. varicoase nu este marimea, ci presiunea marita si fluxul de sange lent din ele. Acestea provoaca mancarime, crampe, patarea pielii, eczeme si in cele din urma ulcer varicos. Acest ulcer varicos nu este dureros in cele mai multe cazuri, dar in cazul in care devine infectat, durerile apar, iar acestea pot fi extraordinar de mari. Astfel, dintr-o afectiune minora, acest ulcer varicos poate deveni un handicap real. In cele mai multe cazuri, acest ulcer varicos se vindeca, cheia tratamentului pentru ulcer varicos fiind aplicarea de presiune constanta asupra acelor vase.

Modalitati de tratament ulcer varicos

Avand in vedere ca presiunea este cea mai buna metoda de tratament ulcer varicos, majoritatea doctorilor si specialistilor dermatologi recomanda folosirea de bandaje speciale si de ciorapi compresivi in acest tratament ulcer varicos. Aceasta metoda nu necesita anestezice. Telul este sa recurgeti la un tratament ulcer varicos, asta inseamna ca trebuie sa purtati un bandaj, sau ciorapi compresivi la picior atat timp cat va fi nevoie. Majoritatea persoanelor cu ulcer varicos se vindeca in aproximativ 16 saptamani.

Operatia de ulcer varicos

Operatia pentru ulcer varicos necesita urmarea unui anumit ritual pre-operator din partea Dvs. Astfel inaintea operatiei va fi necesara o perioada de odihna a picioarelor, pentru ca acestea sa se poata desumfla. In acelasi timp, vi se vor administra antibiotice pentru reducerea inflamatiilor pielii din jurul ulcerului varicos. Prima interventie asupra ulcerului varicos este masurarea acestuia cat si a circulatiei sanguine din jurul sau. In continuare se vor preleva mostre de tesut din acele ulceratii, mostre care mai departe vor fi analizate, iar pe baza rezultatelor vi se va prescrie un tratament pe baza de antibiotice. Ranile vor fi astfel curatate si bandajate pentru a se vindeca in siguranta printr-un tratament pentru ulcer varicos.