Ulcer Diabetic

Obiectivul principal in tratamentul ulcerelor piciorului este de a obtine vindecarea cat mai curand posibil, mai ales in caz de ulcer diabetic.

Cu cat se trateaza mai repede cu atat sunt mai putine sanse pentru o infectie care poate duce la gangrena diabetica.

Exista mai multi factori-cheie in tratamentul adecvat al acestui ulcer diabetic

Prevenirea infectiei presupune: – scoaterea tesuturilor moarte ale pielii

– Medicatie sau aplicarea pansamentelor pentru ulcer diabetic

– Gestionarea glucozei in sange precum si a altor probleme de sanatate.

Daca medicul dumneavoastra va diagnosticheaza o infectie, va fi necesar un program de tratament cu antibiotice, ingrijirea plagilor si eventual, va fi necesara spitalizarea.

Exista mai multi factori importanti de infectare in caz de ulcer diabetic

Pastrati glicemia sub control strict.

Pastrati curate bandajele aplicate pe ulceratie.

Curatarea ranii in fiecare zi folosind diverse unguente si pansamente.

Nu mergeti descult.

Pentru vindecarea optima a acestui ulcer diabetic, mai ales cele situate in talpa piciorului (rani la talpi), trebuie in primul rand, ca rana sa fie curatata.

Pacientii trebuie sa poarte ciorapi speciali, sau bretele, piese turnate special sau sa foloseasca un scaun cu rotile sau carje. Aceste dispozitive vor reduce presiunea si iritatia in zona acesatui ulcer diabetic si pot contribui la accelerarea procesului de vindecare. Stiinta medicala a avansat in mod semnificativ in ultimii zece ani in domeniul tratarii ranilor . Conceptia veche “sa aerisim rana ” s-a demonstrat ca este nociva pentru vindecare. Cunoastem ca ranile si acest ulcer diabetic se vindeca mai repede, cu un risc mai mic de infectie, in cazul in care sunt pastrate acoperite si in mediul umed. Gestionarea adegvata a ranii include utilizarea de pansamente, unguente si medicamente. Acestea variaza de la ser fiziologic la produse avansate, cum ar fi pansamente speciale si inlocuitori de piele care s-au dovedit a fi foarte eficienti in vindecarea acestui ulcer diabetic. Pentru ca o rana sa se vindece, trebuie sa existe o circulatie adecvata pentru zona ulcerata. Medicul dumneavoastra poate determina nivelurile circulatiei sanguine si cantitatea de glucoza din sange cu teste noninvazive Controlul atent al glicemiei este de cea mai mare importanta in timpul tratamentului unui ulcer diabetic la picior.

Optiuni chirurgicale

In majoritatea cazurilor, acest ulcer diabetic neinfectat este tratat fara interventie chirurgicala; cu toate acestea, atunci cand acest lucru nu reuseste, se recurge la metode chirurgicale. In timp vindecarea depinde de o varietate de factori, cum ar fi dimensiunea ranii, presiunea exercitata pe rana datorita mersului sau statul in picioare care genereaza umflarea picioarelor, circulatia defectuasa, nivelul de glucoza din sange, ingrijirea ranii si unguentele aplicate pe rana. Vindecarea poate sa apara in cateva saptamani sau poate necesita mai multe luni, pentru un ulcer diabetic dezvoltat.