Tratament Rani Diabetice

In conditii optime, aceste tratamente rani sau tratamentul local al leziunilor piciorului diabetic trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

Sa sustina procesele de vindecare biologice, proprii organismului (proliferarea celulara in mediul umed).

Sa previna aparitia infectiei la nivelul ranii sau daca pacientul ajunge cu rana infectata sa reduca incarcarea microbiana si sa elimine infectia din rana.

Sa previna formarea de necroze si/sau sa le elimine pe cele existente. Sa fie efectuat tratament in functie de fazele procesului de vindecare ale plagii varicoase sau diabetice. Tratamentul trebuie sa fie bine tolerat de pacient si aplicabil in cazul pacientilor tratati ambulatoriu.

Studii clinice au demonstrat, eficienta mentinerii unui mediu umed la nivelul plagii, acesta accelereaza procesul de formare a celulelor noi si asigura o epitelizare de doua ori mai rapida comparativ cu mediul uscat, aceasta este una din metodele moderne de tratamente rani.

Tratamentul modern cunoscut si sub numele de tratamente rani in mediu umed utilizeaza pansamente speciale, actionand pe baza principiului hidroactiv pentru a crea conditiile optime pentru desfasurarea procesului de vindecare. Aceste tratamente rani in mediu umed, bazate pe utilizarea pansamentelor interactive, s-au dovedit a fi foarte eficiente si in cazul plagilor piciorului diabetic, avand rezultate excelente si, prevenind in multe cazuri, solutia cea mai temuta, dar din pacate, inca foarte raspandita, amputatia.

Principiile cele mai importante ale terapiei sunt:

tratamente rani intensive

– eliberarea zonelor de presiune,
terapia diabetului, controlul infectiilor precum si diagnosticul,
terapia diabetului zaharat si stabilizarea glicemiei pentru a asigura
succesul acestor tratamente pentru rani