Ulcer varicos – tipuri, cauze si optiuni de tratare

Ulcer varicos – tipuri, cauze si optiuni de tratare
Ulcer varicos este o denumire data de specialisti ranilor de pe picioarele persoanelor care sufera de o forma avansata de varice, netratata.

Ulcer varicos – un cosmar nu atat de indepartat

Varicele sunt o afectiune la care sunt predispuse in general persoanele trecute de varsta a doua, si se manifesta sub forma unor vase de sange inflamate, rasucite si colorate in albastru sau verde, situate la nivelul gambelor si coapselor, la nivel superficial. Desi aceste vase de sange sunt responsabile de circulatia periferica, si nu influenteaza decat foarte putin sistemul circulator, ele au o importanta destul de mare.
Varicele pot provoca numeroase complicatii, de la afectiuni ale sistemului circulator, la afectiunii ale pielii.
Varicele pot provoca aparitia de eczeme varicoase, si cel mai important, pot provoca ulcer varicos la nivelul picioarelor, afectiune destul de severa care adesea se manifesta in jurul gleznelor si al talpilor picioarelor.
Pentru a trata acest ulcer varicos este necesar sa se cunoasca tipul sau exact, motivul aparitiei, cauza si ritmul evolutiei sale.

Cum stiu ce tip de ulcer varicos am?

Inainte de a afla tipurile de ulcer varicos, trebuie sa cunoastem modul in care acestea se desfasoara, si motivele aparitiei lor. Acest ulcer varicos este determinat de varicele netratate care evolueaza peste masura si care provoaca iritatii masive la nivelul picioarelor, iritatii care devin ulcer varicos care se manifesteaza prin descuamare, depigmentare, inflamare si sangerari.

Aceasta afectiune denumita sugestiv ulcer varicos poate deriva din mai multe boli tratate necorespunzator. Printre acestea se numara obezitatea, care poate determina aparitia varicelor cu o evolutie foarte rapida si foarte agresiva, diabetul, boala care afecteaza foarte mult sistemul circulator, cat si epiderma, favorizand astfel acele ulceratii care apar pe picioarele care sufera de ulcer varicos, si boli cardiace precum insuficienta cardiaca, boli care slabesc sistemul circulator si favorizeaza aparita de ulcer varicos.

Modalitatile de manifestare ale acestui ulcer varicos nu difera foarte mult in functie de motivul aparitiei sale, acestea constand in aparitia unor rani destul de urate in jurul gleznelor si a talpilor picioarelor, rani lipsite de stratul epidermal care este indepartat fara nici un efort.

Asadar, daca suferiti de varice, daca acestea au scapat de sub control si va este teama ca se pot transforma in viitor in ulcer varicos, trebuie sa ajungeti imediat la medicul specialist.