Ulcer varicos

Varicele sunt o afectiune care se manifesta sub forma unor vase de sange inflamate, rasucite si colorate in albastru sau verde, situate la nivelul gambelor si coapselor, la nivel superficial.
Desi aceste vase de sange sunt responsabile de circulatia periferica, si nu influenteaza decat foarte putin sistemul circulator, ele au o importanta destul de mare pentru ca pot provoca numeroase complicatii, de la afectiuni ale sistemului circulator, la afectiunii ale pielii, aparitia de eczeme varicoase, si cel mai important, pot provoca ulcer varicos la nivelul picioarelor, afectiune destul de severa care adesea se manifesta in jurul gleznelor si al talpilor picioarelor.
Pentru a trata acest ulcer varicos este necesar sa se cunoasca tipul sau exact, motivul aparitiei, cauza si ritmul evolutiei sale.

Ulcer diabetic

Este o rana deschisa care apare cel mai frecvent pe partea de jos a piciorului, la aproximativ 15% dintre pacientii cu diabet zaharat. Dintre cei care dezvolta un ulcer diabetic la picior (piciorul diabetic ), sase procente vor fi spitalizati din cauza infectiilor sau a complicatiilor acestui ulcer diabetic. Diabetul este cauza principala a amputatiilor la membrele inferioare in Statele Unite. Aproximativ 14% – 24% dintre pacientii cu diabet zaharat care dezvolta un ulcer la membrele inferioare (piciorul diabetic) au o amputare.
Cu cat se trateaza mai repede cu atat sunt mai putine sanse pentru o infectie care poate duce la gangrena diabetica.
Prevenirea infectiei presupune: – scoaterea tesuturilor moarte ale pielii
Medicatie sau aplicarea pansamentelor pentru ulcer diabetic
Gestionarea glucozei in sange precum si a altor probleme de sanatate.
– Daca medicul dumneavoastra va diagnosticheaza o infectie, va fi necesar un program de tratament cu antibiotice, ingrijirea plagilor si eventual, va fi necesara spitalizarea.

Plagi cronice

Pacientul cu plaga cronica se confrunta cu doua mari probleme. O problema este de natura medicala: se datoreaza tratamentului separate, sau mai grav, izolat, adresat patologiei primare, respectiv secundare. A doua este o problema psiho-sociala, ea apare datorita scaderii semnificative a indicelui de performanta si a unui proces de izolare la care bolnavul este adesea supus de familie, prieteni si colegi.

Gangrena diabetica Gangrena diabetica este cauzata de netratarea ranilor diabetice care duc la suprainfectarea lor bacteriana si aparitia mai multor complicatii printre care putem enumera imflamatii ale tesutului subcutanat, afectarea oaselor si articulatiilor. Gangrena diabetica este rezultatul final al evolutiei ulcerelor si infectiilor de la nivelul piciorului.

Gangrena diabetica este cauzata de netratarea ranilor diabetice care duc la suprainfectarea lor bacteriana si aparitia mai multor complicatii printre care putem enumera imflamatii ale tesutului subcutanat, afectarea oaselor si articulatiilor. Gangrena diabetica este rezultatul final al evolutiei ulcerelor si infectiilor de la nivelul piciorului.

In cadrul Clinicilor Varicoline, doctorii specialisti vin in intampinarea acestor probleme cu un diagnostic corect si complet care sa permita terapia adecvata problemei pacientului. In a doua faza, rezultatele tratamentului trebuiesc mentinute si consolidate prin profilaxie, preventia recurentei si ingrijire post terapeutica. In cadrul clinicilor Varicoline, rata medie de vindecare este 75%. Dincolo de valoarea acestui procent se afla pacientii nevindecabili care trebuiesc tratati cu aceeasi grija si atentie ca si cei care au sanse de vindecare, pentru ameliorarea conditiei psiho-sociale a pacientului.

[info]Antibioticele, antisepticele si intelegerea tot mai profunda a
mecanismelor intime de reparatie tisulara au facut ca vindecarea
incompleta sau dificila sa nu mai constituie o regula in evolutia
plagilor. Raportat la numarul de traumatisme si interventii
chirurgicale, esecul vindecarii este destul de rar in momentul
actual.[/info]