Dr.Natalia


STEGARESCU


clinica VARICOLINE
Doctor Chirurgie
Plastica si Reparatorie

 

Leziunile aparute dupa scarpinat se pot infecta si ulterior duc la aparitia ulcerului diabetic. 

Un alt mecanism in aparitia ulcerului diabetic il reprezinta atrofia musculara care apare ca si complicatie a neuropatiei periferice si conduce la deformarea piciorului si solicitarea lui vicioasa cu aparitia zonelor de presiune excesiva. In zone de presiune excesiva se formeaza asa numitul calus adica o piele ingrosata in forma de batatura dureroasa sau nedureroasa. Sub acest calus, de multe ori apare si ulcer diabetic. 

Datorita afectarii nervilor piciorului, la pacientii se dezvolta asa numita hipostezie sau anestezie. Pacientul nu mai percepe schimbarile de temperatura (frig-cald), intepaturi sau traumatisme mici. In acest fel un mic traumatism nesesizat la timp duce la ulcer diabetic.

Dr. Natalia STEGARESCU - cum apar ulcerele diabetice, descrierea ulcerelor diabetice, a artereopatiei si a ulcerelor artereopate.

Clinica Varicoline


Dr. Natalia Stegarescu - despre tratamnetele pentru plagi, ulcere diabetice, rani diabetice ale clinicii Varicoline

31450 vizualizari

Piciorul Diabetic


Dr. Natalia STEGARESCU - cauze si evolutia ranilor in cazul celor care sufera de diabet, despre neuropatia periferica

16190 vizualizari

Aparitia Ulcerului Diabetic


Dr. Natalia STEGARESCU - cum apar ulcerele diabetice, descrierea ulcerelor diabetice, descrierea artereopatiei si a ulcerelor artereopate.

15499 vizualizari

Gangrena Diabetica


Dr. Natalia STEGARESCU - Gangrena Diabetica ca si finalitate a complicatiilor provocate de netratarea ulcerelor diabetice.

15779 vizualizari

Tratamente Rani


Dr. Natalia STEGARESCU - ce conditii trebuie sa indeplineasca tratamentul optim pentru ranile diabetice sau ulcere varicoase.

20638 vizualizari

1 2 » ultima pagina